Kohler

Kohler

De groep Kohler

" Wij hebben niet alleen het loodgietersvak radicaal veranderd, maar nog veel meer gedaan."

De 4 hoofdgroepen

Keuken en badkamer: een uniek design, een breed aanbod aan producten, uitstekende prestaties en hoogwaardige kwaliteit.
Motoren en generatoren: stevige en schone gas- en dieselmotoren met uitstekende prestaties.
Binnenhuisdecoratie: design, elegant en geraffineerd.
Horeca, golfbanen en vrijetijdsbesteding: spa, hotels en prestigieuze keukens.

Kohler werd opgericht in 1873.

Het hoofdkantoor van de groep is gelegen te Kohler in de staat Wisconsin. Meer dan 33 000 medewerkers dragen hun steentje bij aan de ontwikkeling van Kohler op 48 productiesites en 6 continenten. De groep heeft de beste partners in dienst zodat de verschillende merken marktleider kunnen blijven.
Kohler is een privébedrijf dat wordt bestuurd door medewerkers die zoeken naar uitstekende prestaties, vernieuwing en nieuwe producten.

Van metaalgieterij ...

De oprichter van ons bedrijf, John Michael Kohler, is een Oostenrijkse immigrant, een zakenman met een vooruitziende blik. In 1873, koopt hij een metaalgieterij op het platteland van de staat Wisconsin, waar producten van gietijzer en staal worden gemaakt.

... naar loodgieterij

Tien jaar later ontwikkelt hij de productie door de fabricatie van een nieuw product te starten: een stalen voerbak, overdekt met een laag email en gemonteerd op vier poten. Kohler heeft daarmee zijn eerste bad ontworpen. Al snel speelt dit product een hoofdrol in de catalogus van het bedrijf en wordt het startschot gegeven voor de verovering van een nieuwe markt voor Kohler: de loodgieterij.

Verder denken

In de loop van de decennia groeit het kleine familiebedrijf uit tot een gigantische multispecialist, leider op de internationale markten. Met vernieuwende en hoogwaardige producten en services, heeft Kohler haar succes te danken aan de filosofie van haar oprichter: nooit het welzijn van je klanten uit het oog verliezen en altijd verder denken.

Het leven verbeteren

Wat betekent dat voor ons? Naast ons succes, wil onze groep zich inzetten voor een duurzame verbetering van het leven van onze klanten. De aanpak van Kohler berust op een slimme combinatie van kwaliteit, uitstekende prestaties en het constant zoeken van welzijn. Onze partners werken iedere dag aan de verbetering van het leven van hun klanten, door ze producten en services te bieden die zijn ontworpen voor hun comfort en hun persoonlijke ontwikkeling, met inachtneming van het milieu.

De kracht van een team

Deze taak vindt zijn weerslag in de keuze van onze teams, in de loop der jaren heeft Kohler kunnen steunen op de verscheidenheid van haar medewerkers en hun gevoel voor ondernemen. De kracht van de groep Kohler bestaat uit de energie van ieder individu dat deel uitmaakt van de groep.

Leiders

Om haar merken uit te dragen heeft Kohler zich omringd met ervaren leiders, toonaangevend op hun markten. Ieder team berust op deze ervaren managers, leiders die ze de weg wijzen en ze inspireren bij de vervulling van hun voornaamste taak: onze klanten het beste bieden om hun dagelijkse leven mooier te maken.